Stjernekamp

Skala Operakor har enda en gang blitt invitert til å delta i det meget populære musikkprogrammet; Stjernekamp på NRK TV. I Stjernekamp får kjente artister prøve seg i forskjellige musikksjangere. På den «beryktede» operakvelden vil Skala Operakor delta for tredje året på rad. Det er det jo ingen skikkelig opera uten et kor!
– Koret representerer som regel folket i en operaforestilling, så kor hører med, sier korets dirigent Hedda Bakker

Men selv om det ser relativt enkelt ut under selve sendingen, er det mye som skal på plass før teppet går opp. Kun noen få dager i forveien er det klart hvem som går videre i konkurransen og dermed hvilke korsatser som må innstuderes. For amatørkoristene er det utfordrende i en hektisk hverdag å lære det nye stoffet på et fremmed språk.

Prøvene til det direktesendte programmet starter dagen før med lydprøver. På sendedagen er det prøver på løpende bånd; kameraprøver, lydprøver, prøver med de enkelte solistene, regiprøver.
Under sending er det full konsentrasjon. Fordi sendingen går direkte kan det ikke gjøres feil, og koret og den enkelte korist må huske hvor man skal stå, sitte, snu – alt hva produsenten ønsker. Men det viktigste er å skape god musikk og synge bra.

– For amatørsangere er det stas å få synge sammen med profesjonelle og delta i TV-sendinger. Dette skjerper hvert enkelt kormedlem og er med på å bidra til å øke korets kvalitet, sier dirigent Hedda Bakker.