Om koret

Skala Operakor ble etablert i 2011 i Oslo og er et aktivt og ambisiøst kor bestående av ca. 60 sangere. Vi er først og fremst et operakor, med blant annet Verdi, Mozart, Tsjaikovskij og Wagner på programmet, og all musikk framføres på originalspråket. Koret holder jevnlig konserter, men samarbeider også med velrenommerte orkestre som Lillestrøm Musikkorps og Bærum Symfoniorkester. Skala Operakor har også opptrådt i flere operaforestillinger og konserter i regi av Oslo Operafestival. Koret har deltatt i programmet “Stjernekamp” på NRK1, når artistene skal testes i operasjangeren. Sommeren 2016 deltok koret i Grieg internasjonale korkonkurranse i Bergen. Høsten samme år fikk Skala Operakor æren av å åpne Ibsen-festivalen på Nationaltheateret. Skala Operakor opptrer først og fremst i Litteraturhuset i Oslo, men har også sunget blant annet i Universitetets Aula, Oslo Domkirke og Grieghallen. Koret mottar kulturmidler fra Oslo Kommune og deltar i et nettverk for semiprofesjonelle og ambisiøse kor i regi av Norges korforbund.

Hedda Beate Bakker

Hedda Beate Bakker er dirigent for Skala Operakor. Hun har fem års sangerutdanning fra Italia. I 2009 tok hun mastergrad ved Universitetet i Stavanger med den verdensberømte sopranen og professoren Elizabeth Norberg-Schulz. Hun har også Postgraduate Diplom med høyeste karakter. Hedda Bakker er en meget dyktig sangpedagog, og hun har vært dirigent for Skala Operakor siden starten i 2011. Se Heddas hjemmeside.

Hvor øver vi?

Vi øver hver mandag kl. 18.30-21.00 på Tøyen skole i Oslo.

Har du lyst til å synge med oss?

Skala operakor er alltid på utkikk etter nye medlemmer, og særlig tenorer er velkomne. Ta kontakt med styret@skalaoperakor.no